İlk Kurşun İlkokulu

Vizyon: İlk Kurşun İlkokulu misyonu, Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören; İşleri yapan değil ;İsleri doğru yapan, Sorgulayan, Araştıran, Sağlıklı, iletişim kuran,yasamı kullanma becerisini kazanmış ,düşünen düşündüren, Demokratik kişilik eğitimi alan; herkesi Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.

Misyon: İçinde yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan, yaşanılan zamanın da bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini bünyesine barındıran, ayni zamanda da sevgi ,dostluk ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloga açik, his ve düşüncelerini ifade edebilen insanlığın temsilcileri. Fikirlere değer verilen,Fikir alışverişinin gerçekleştirildiği,Okumanın ve kendini gerçekleştirmenin yaygın olduğu bir dünya oluşturmaya katkı sağlamaktır.

Başarılar: 2022 KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ 2022 TÜRKİYE MATEMATİK YARIŞMASI ÜÇÜNÇÜLÜĞÜ

Pansiyon Bilgileri: yok
Isınma: KALORİFER (Doğalgaz)
Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler: futbol,satranç,resim,müzik kursları. Matematik ve yaratıcı drama çocuk kulüpleri
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: E-TWİNİNG, SIFIR ATIK,BEYAZ BAYRAK,BESLENME DOSTU OKUL, EKO OKUL,TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Telefon - 0 (326) 713 40 44

WEB - https://dortyolilkkursun.meb.k12.tr

Adres - Numune Evler Mah. Stad Cad. No20 Dörtyol/Hatay

Yerleşim Yeri - AMANOS DAĞLARI İLE AKDENİZ ARASINDA OVA ÜZERİNDE KURULMUŞTUR.

Adres - Numune Evler Mah. Stad Cad. No20 Dörtyol/Hatay

Ulaşım ŞEHİRİÇİ DOLMUŞ