HATAY / DÖRTYOL - İlk Kurşun İlkokulu

23 Nisan Konulu Şiir Yazma Yarışması Düzenliyoruz.

2015 – 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI”

“ 23 NİSAN ” KONULU

ŞİİR YAZMA YARIŞMASI

ŞARTNAME

İlk Kurşun İlkokulu okul müdürlüğünün   “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” etkinlikleri kapsamında İLKOKUL öğrencileri arası ŞİİR YAZMA yarışması yapacaktır.

KONU: “23 Nisan

Eserlerde “Çocukların gözüyle 23 Nisan, Gülümseyen Çocuklar, Çocukların rüyası 23 Nisan, Bayram Coşkusu, Dünya Barışı, Atatürk ve Çocuk, Milli Egemenlik, Dünya Çocuklarının Kardeşliği” temaları işlenecektir.

Amaç:

·         Çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ve heyecanını aşılamak. Dünya Barışı, Milli Egemenlik, Atatürk ve çocuklar, bayram coşkusu olgularını anlamalarını sağlamak.

·         Kendilerini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmek ve fark edilmelerini sağlamak

·         Çocuklarımızın şiir  yazma becerilerini pekiştirmek.

·         Edebiyat sevgisi aşılayabilmek.

ŞİİR  YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

1-      Yarışma İLKOKUL 2.3. ve 4.SINIF öğrencileri arasında yapılacaktır.

2-      Eserlerin yazımı  1 (bir ) sayfayı geçmeyecektir.En az iki kıta en fazla dört kıtadan oluşmalıdır.

3-      Beyaz çizgisiz dosya kağıdına kalemle yazılacaktır.

4-      Yarışmaya katılacak öğrencilerin adı, soyadı, sınıfı, numarası, okulu ve ders öğretmeni sayfanın arka yüzüne sol alt köşeye yazılacaktır. Ders öğretmeni yazıyı imzalayacaktır. Önemli not: (Ders öğretmeninin imzalamadığı eserler değerlendirmeye alınmayacaktır)

5-      Değerlendirmede yazım kuralları  dikkate alınacaktır.

6-      Alıntı olmayıp tamamen özgün eserlerin olmasına dikkat edilecektir. (Bu konudaki sorumluluk tamamen ders öğretmenine aittir.)

YARIŞMA TAKVİMİ:

·         03 Mart 2016 Yarışmanın tüm öğrencilere duyurulması.

·         15 Nisan 2016 öğrencilerin eserleri sınıf öğretmenlerine teslim etmesi (14.00’a kadar)

·         16 Nisan 2016 Sınıf Öğretmenlerinin kendi sınıflarının 1.2. ve 3. olan eserleri teslim etmesi,

·         17 Nisan 2016 dört sınıf öğretmeni  tarafından  oluşturulacak komisyon sınıf öğretmenlerinin teslim ettiği eserleri değerlendirerek her sınıf düzeyinin okul geneli 1.2 ve 3.olan eserlerini belirleyecektir.

·         Her sınıf düzeyinde  1.2 ve 3.olan eserler 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreninde okutulacaktır.

DEĞERLENDİRME

• Öncelikle 2.3.ve 4.sınıf öğretmenleri kendi  sınıflarından  1.2. ve 3. olan eserleri belirleyecektir.

• Her sınıf öğretmeni kendi sınıfının, 1.2. ve 3. olan eserleri belirledikten sonra  sınıflar düzeyinde belirlenen dört tane sınıf öğretmeni  tarafından  oluşturulacak komisyon her sınıf düzeyinde 1.2. ve 3. olan eserleri belirleyecektir.

• Türkçeyi doğru kullanma, özgünlük, konuya uygunluk, kompozisyon kurallarına uygunluk değerlendirmede göz önünde bulundurulacaktır.

Komisyon Üyeleri:

2.sınıflar: Nurgül YALDIZ,Betül EREN,Havva BALIKÇI,Nimet SÖYLEMEZ

3.Sınıflar: Cengiz GÖK,Nazmiye GEYİK,Mustafa İĞDE,Nurşen GÖRKEM

4.Sınıflar: Fatma TEKDÖŞ,Şebnem ÇELEBİ,Yaşar KAYA,Bekir DURĞUN

ÖDÜLLER

·         Yarışmada dereceye giren öğrencilere sürpriz  ödüller verilecektir.

İlk Kurşun İlkokulu Müdürlüğü Dörtyol Hatay

e-posta: ilkkursunilkokulu@meb.k12.tr